2015. július 6., hétfő

1.fejezet | Kék Ferrari

Fucked Up World
Mercedes egy üveg Jack Daniel's és egy doboz cigi társaságában vonult ki az erkélyre, miközben ledobta hajáról a törülközőt. Fájdalmas grimaszba torzult arccal ült le a napágyra s kortyolt egy nagyot a kedvenc whiskyéből. Nyakát harapás és szívás nyomok díszítették, akárcsak a belsőcombjait. Még a fekete harisnyanadrág sem takarta el őket. Elhúztam a számat. Mióta szakítottak a barátjával, Matt-l, azóta csak egyéjszakás kalandokba bonyolódott... Természetesen némi alkohol, esetleg drog hatása alatt állva. 
- Vad éjszakád lehetett - jegyeztem meg és belebújtam a magassarkúmba. Miután kivasaltam a hajam, csatlakoztam kissé szétcsúszott barátnőmhöz. Lehunyt szemmel fújta ki a füstöt és szívott egy nagy slukkot. A jobb fülén is észrevettem egy jókora vörös foltot. Zavartan felszisszentem. - A mostani partnered egy igazi állat volt. Totál elcsúfította a bőröd a harapásaival...
- Én kértem meg rá - mosolyodott el lustán s magához véve az üveget tüntette el a tartalmát. Az utóbbi időben Mercedesnek alig volt tiszta pillanata. Legtöbbször joint-t szívott vagy bevedelt egy-két üveg szeszt. Merengésemből barátnőm rángatott ki azzal, hogy az üres üveget az asztalra csapta. Kérdőn felvontam a szemöldököm, mire rekedtesen felnevetett. - Tudom, mit gondolsz... De mielőtt szentbeszédbe kezdenél, közlöm veled: jól vagyok. Eleget sírtam már Matt miatt... Élvezni akarom az életet! Most, hogy a szüleimtől is elköltöztem, sokkal szabadabbnak és boldogabbnak érzem magam...
- Alkohol és szex nélkül is lehet élvezni az életet - motyogtam. Merci megforgatta a szemeit s elnyomta a hamutartóban a csikket. Legjobb barátnőm tisztában volt azzal, hogy még szűz vagyok és a lerészegedést is ellenzem. Az igaz, hogy rendszeresen el szoktam járni bulizni a haverokkal, de egy-két pohárnál többet sosem iszom. Még a végén kikötnék valamelyik pletykalap címlapján, amivel rossz fényben tüntetném fel a szüleimet. Ezzel jár, ha apád és anyád a város egyik leggazdagabb vállalkozója. - Ellie tud a kis kalandjaidról?
- Alig beszélünk egymással mostanában. Amióta eljegyezte a pasija, teljesen megváltozott. Minden gondolata az esküvő és a barcelonai nászút körül forog... Mélységesen elítélne a viselkedésem miatt, hiszen a vőlegénye egy vérbeli jófiú. Nem volt még sitten, kifejezetten ellenzi a rövidtávú kapcsolatokat és jelenleg a második diplomáját szerzi majd meg. Kiskorától kezdve a jó modorra nevelték a szülei, akik a New Yorkban dolgoznak bankárként [...] - Mercedes részletesen bemutatta nekem nővére szerelmét, akit a szavaiból leszűrve nem igazán kedvelt. Merci szerint a srác túl kimért, komoly és nem illik Ellie-hez. - Nem tagadom, örülök El boldogságának... Mégis úgy érzem, ez a Phill csak megszokásból jegyezte el.
- Megszokásból? - nem értettem, Mercedes mire gondolt. Esetleg arra, hogy Phill azért veszi feleségül Ellie-t, mert ő is gazdag családból származik? Vagy talán azért, mert a barátnőm nővére valamivel maga mellett tartja? Megrántottam a vállam. - Kifejtenéd, mire értetted?
- Régóta együtt vannak már, a szüleink pedig valósággal rajonganak ezért a fickóért, akárcsak a nővérem. Pontosan olyan ez a szituáció, mint a te őseidnél. Apukádék már középiskola óta együtt voltak és a kapcsolatukat egy eljegyzéssel erősítették meg. Hogy is mondják az ilyesmit...? Nem is megszokás, jobban mondva hagyomány... Szakítás helyett összekötik életüket és boldogan élnek, míg le nem engedik a rolót - magyarázta a lány, én pedig bólintottam egyet. Mielőtt meggyújtotta volna a mai napon már nem tudom hányadik szál cigijét barátnőm felsóhajtott. - Ma este neked is találkoznod kell a jövendőbeliddel... Mit gondolsz, milyen a pasi?
- Remélem, nem egy beképzelt és elkényeztetett paraszt, akit csak a pénz és a csillogás hoz lázba. Egyszer az életben szeretnék végre egy olyan férfit, akit nem a külsőségek érdekelnek. Akinek én vagyok a fontos és nem a családi hátterem. Ez olyan nagyon nagy kérés a mai, elfuserált világban? - álltam fel, majd rákönyököltem a korlátra és lenéztem. Apu a születésnapjára kapott kötényében grillezte a zöldségeket, anyu pedig a húsokat fűszerezte. Még sosem láttam őket ennyire... Átlagosnak. Apa csak vasárnap reggelente szokta birtokba venni a konyhát, hogy tükörtojást süssön és összedobjon egy kis salátát anyának. Hétköznap és szombaton a házvezetőnőnk, Megan látja el a családot elemózsiával. 3 éves korom óta nálunk dolgozott, takarítónőként kezdte. Sokszor rá lettem bízva, ha anyáék üzleti útra mentek. - Furcsa a szüleimet így látni...
- Ha a vőlegényed sűrűn erre téved, majd édesanyád is elsajátít néhány isteni receptet Megan-tól - gyújtott meg egy újabb szál cigarettát Mercedes s rám mosolyogva beleszívott a vékony szálú gyilkosba. - Hidd el, Carol sem olyan élhetetlen, mint amilyennek mutatja magát. Mielőtt megismerkedtek apáddal, egy csehóban dolgozott felszolgálóként. Nem mindig volt így kinyalva a segge.
Csak bólintani tudtam. Merci rengeteg mindent tudott anyámról, hiszen az ő anyja is ugyanott pincérkedett. Ha jól emlékszem, legjobb barátnőm apja és az enyém egy 1985-s Guns 'N' Roses koncerten bulizott Los Angelesben. Anya és Diane, Mercedes anyukája éppen akkor volt szabadnapos. Apu eddig majdnem minden családi összejövetelen elmesélte, hogy édesanyám a legelső sorban csápolt s amikor Axl Rose rákacsintott, pont a karjaiba zuhant a sokktól. Miután magához tért, beszélgetni kezdtek, majd apa végül elhívta vacsorázni. Anyu pedig még randigurunak is felcsapott: Diane és Robert, Mercedes apja szintén ennek a koncertnek és anya közbenjárásának köszönhette megismerkedésüket.
- Nézd már! - dobta el kis híján a cigijét M, miután megpillantotta az udvarba leparkoló, kék Ferrarit. Türelmetlenül doboltam ujjaimmal a korláton és vártam, hogy történjen végre valami. Közel 10 perc múlva kiszállt egy 40 év körüli, barna hajú nő. Elismerően körbenézett, majd ezerwattos mosollyal az arcán a szüleimhez sietett. Mercedes mellém támaszkodott s felvont szemöldökkel méregetni kezdte a vendéget. - Ki ez?
- Nem tudom. Menjünk le és hátha okosabbak leszünk - löktem el magam a fémcsőtől, aztán elindultam a szobám ajtajához. Megvártam, míg legjobb barátnőm elnyomta a csikket és egy rágógumit a szájába dobva csatlakozott hozzám. A ház csak a mi magassarkúinktól volt hangos, már-már fájdalmasan visszhangzó, ahogy lelépkedtünk a márványlépcsőn. Merci egy győzelemittas sóhajtást követően belém karolt s kimentünk a kertbe. Hat, igen kíváncsi és várakozó szempár szegődött ránk. Megilletődve köszörültem torkot, majd halkan és rekedtesen köszöntem. - Üdv!
- Örülök, hogy sikerült letalálnotok ide - mormolta apa némi gúnnyal a hangjában, mire anya a karjára simította a kezét. Megforgattam a szemem. Apu megint nincs valami jó hangulatban, úgy érzem. - Olivia, szeretném bemutatni Pattie Mallette-t. Hamarosan megtudod, miért van itt ma este velünk.
- Már sok jót hallottam rólad - kaptam egy ölelést, amit először nem tudtam mire vélni. Mivel nem akartam bunkó lenni, némi kedvességet beleöltve viszonoztam a gesztust és még egy mosolyt is küldtem a nő felé. Bátorítóan megszorította a vállam. - Szólíts csak Pattie-nek!
Különös... Mintha már hallottam volna ezt a nevet. Vállat rántva biccentettem egyet s az egyik asztalhoz léptem, melyen üres poharak és néhány üveg szeszes ital kapott helyet. Szerencsére találtam ásványvizet is, amire azonnal lecsaptam. Mercedes a grillsütő körül bolyongott; hál' istennek kezdett kijózanodni. Talán az ínycsiklandozó ételek fogják csak megrészegíteni - gondoltam, miközben helyet foglaltam az asztalnál. Tekintetem akaratlanul is a Ferrari felé terelődött. Mintha a pillantásom irányította volna, a sofőr felőli ajtó egyszer csak kinyílt. A számban levő víz a terítőn landolt, amikor felismertem az autó tulajdonosát. Ez nem lehet igaz!

Sziasztok!
Hosszas készülődés után megszületett a történet újraírt első része, ami inkább bevezetőnek is titulálható :) Ezúton köszönöm a You drive me Crazy egyik ügyes szerkesztőjének, Betty-nek, hogy elkészítette a dizájnt ♥ :) Őszintén remélem, hogy tetszeni fog majd nektek a történet és nemcsak magamnak fogok írni :3 Úgy érzem, mindent elmondtam... Köszönöm a figyelmet! :) Jó pihenést a továbbiakra ♥! Pusszpáá evribádii,
Macy 

7 megjegyzés:

 1. Szia Macy, eddig nagyon tetszik :) Izgatottan várom a kövit.
  Puszi:~Rebi~

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó lett. :)
  Niki

  VálaszTörlés
 3. Mikor lesz új rész?
  Niki

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha lesz ihletem és időm írni :)

   Love Ya,
   Mace

   Törlés
 4. Eddig nagyon bejön, folytasd mihamarabb *.~ *.~

  VálaszTörlés
 5. Ajjj, remélem lesz ihleted és tovább fogod írni :) Nagyon jó a történet és izgalmas.
  Várom a következő részt és szerintem nem vagyok egyedül. *-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Priszcilla!

   Amint lesz egy kis időm és persze ihlet - ami már tobzódik -, folytatom a történetet :)

   Örülök, hogy tetszik a történet :)

   Love Ya,
   Mace

   Törlés

Olvasók